Het geheim om geloofwaardig te zingen

 In home, online zangles, zingen

Ken je dat? Je kijkt naar een tv programma en je hoort iemand zingen. Bij de ene zanger word je intens geraakt en bij de andere zanger kijk je naar iemand die een liedje zingt en er leuk uitziet. Onbewust gaan we mee met de zanger die we het meest geloven

Dat zijn vaak de zangers die een idee hebben van wie ze zijn Ze hebben de juiste outfit aan, het juiste liedje en die past bij het geluid van hun stem. 

Zingen is heel persoonlijk. Wanneer je een liedje niet voelt heb je vaak moeite om deze goed over te brengen. 

 

Zingen is heel persoonlijk. Wanneer je een liedje niet voelt heb je vaak moeite om deze goed over te brengen. 

 

Waarom? Jij bent de vertolker van het liedje. Het liedje gaat als het ware door jou heen. Daarvoor heb je diepgang nodig en niet iedereen heeft dat. Dat stukje diepgang ervaren vraagt bij sommigen mensen om zich kwetsbaar op te stellen.

Het liedje mag een weerspiegeling zijn van jou. Waarom wil je het liedje zingen? Welke zin raakt je? Wat kan je meenemen van jou in het liedje? Wat als je het liedje zelf zou hebben geschreven? Hoe voelt dit? 

Yes en daar komt het…’voelen’. Om een liedje over te brengen, moet je naast zangtechnische kennis ook leren voelen. Ik zeg niet dat je huilend op het podium moet staan, maar jouw emoties meenemen in een song maakt een verbinding mogelijk met het publiek. En dat is nou net waar zingen en muziek maken voor bedoeld is. Het publiek kan zich herkennen in jou. 

Om een liedje over te brengen, moet je naast zangtechnische kennis ook leren voelen.

Iedereen heeft namelijk moeilijkheden te overwinnen en jij hebt de kracht als zanger om een hele groep hierin te ondersteunen door jouw mooie stem te laten horen en het publiek in hun harten te raken. 

Dare to feel x

Welke song of artiest raakt jouw het meeste? Laat het me weten in de comments hieronder.

Heb je moeite om geloofwaardig over te komen wanneer je zingt? Heb je hier hulp bij nodig? Meld je aan voor een online privé zangles. Je kan me hier appen. 

Tot snel, bij je zangles!

Recommended Posts

Leave a Comment

negentien − 12 =

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0