Site Loader

Wat is a capella zingen?

A capella zingen is zonder muziek zingen. Je zingt zonder muziekbegeleiding van een instrument of een karaoke track. Zonder muziek zingen kan nog wel eens lastig zijn omdat je op je muzikale gehoor moet vertrouwen. Heb je hier moeite mee? Neem dan eens een privé zangles rotterdam of online via Zoom. Deze manier van zingen kan alleen, maar kan ook met een groep. Er zijn sommigen groepen die bekend staan om a-capella zingen en alleen optreden met stemgeluid. Denk bijvoorbeeld aan Pentatonix die groot zijn geworden met deze vorm van zingen. 

Hoe kun je a capella zingen?

Voordat je begint met zingen zonder muziek is het belangrijk dat je weet wat de begintoon is van het liedje. Dit kun je achterhalen door het origineel van het liedje even aan te zetten of de begintoon te zoeken op de piano of gitaar. Verder is het goed dat je het liedje heel goed kent. Omdat je geen muziek begeleiding hebt, kan het zijn dat je gaat schommelen in de melodielijn waardoor je onzuiver gaat zingen of dat je niet het ritme aanhoudt. Met een groep is dat nog moeilijker omdat je dan ook nog meerstemmig zingt met verschillende zanglijnen. Hierin is het belangrijk dat je de song duidelijk hoort in je hoofd. Wanneer je hier moeite mee hebt, is het belangrijk dat je een goed muzikaal gehoor ontwikkeld.

a-capella-zingen

Acapella zingen tijdens een auditie

Vaak wordt er voor talentenjachten of tv shows gevraagd om zonder muziek te zingen tijdens je auditie. Dit wordt zo bepaald om je stem en muzikale talent in zijn meest pure vorm te kunnen beoordelen. In feite kun je elk liedje zonder muziek zingen, maar niet elk liedje komt goed over in die vorm. Kies een liedje uit voor je auditie die ook goed werkt zonder muziek , waarbij je natuurlijke stemgeluid goed naar voren komt en waar je duidelijk kunt laten horen wat je als zanger allemaal kan. Tot slot: Vergeet vooral niet het verhaal van de song over te brengen en te voelen wat je zingt.

Veel succes!

1-op-1 zangcoaching om jouw muzikale gehoor te trainen?

Boek dan nu jouw eerste privé zangles met Nanda Akkerman (Tijdelijk beschikbaar als introductieles).