Site Loader

Een liedje snel instuderen met deze 6 tips.

Wij mensen luisteren vaak ‘oppervlakkig’ maar muziek. We horen een lekkere beat en een toffe melodie en zingen die mee in de auto of tijdens de afwas. Soms denk je een song goed te kennen, omdat je deze vaak hebt geluisterd. Maar dan kom je de prive zangles rotterdam binnen en vergeet je de tekst en weet je niet meer waar de song ook al weer begon. Je bent niet de eerste die dat meemaakt. Laat me je helpen hoe je een song snel en makkelijk kan instuderen zodat je goed voorbereid de zangles in komt en je bezig kan houden met je zangtechniek en performance.

Tip 1:

Plaats de nummers die je moet oefenen in een afspeellijst van Spotify, iTunes of de music player van jouw telefoon. Luister overal naar de nummers zodat ze verankerd raken in jouw onderbewustzijn. Dat is later veel makkelijker oefenen.

Tip 2:

Leer eerst de melodie lijn op bijvoorbeeld een klinker als nana of doedoe. Een ontzettend goede muzikale oefening die ervoor zorgt dat je de song muzikaal beter gaat begrijpen.

Tip 3:

Pak de tekst erbij en en luister naar de muziek. Analyseer van wat er gaat gebeuren in de song en waar je op moet letten.

Tip 4:

Als je weinig tijd hebt kan je het beste met de moeilijkste stukken beginnen. Een refrein onthouden is vaak makkelijker dan bijvoorbeeld een tweede couplet. Begin bij het moeilijkste stuk.

Tip 5:

Als je de melodielijn kent leer de tekst uit het hoofd. Bij elke onderdeel zing je 1 keer met de tekst en daarna zonder tekst. Check hoeveel je weet. Herhaling is key!

Tip 6:

Studeer het lied in zoals het origineel tot aan de adlibs toe. Wanneer je een liedje goed kent kan je deze ook veel beter overbrengen. Laat niets aan het toeval over. Ga van goed naar geweldig.

Veel succes!

1-op-1 zangcoaching om jouw zangstem maximaal te ontwikkelen

Kies je direct voor 1-op-1 coaching? Boek dan nu jouw eerste privé zangles met Nanda Akkerman (Tijdelijk beschikbaar als introductieles).