Site Loader

Mijn naam is Nanda Akkerman, professioneel zangeres en zangcoach in Rotterdam.

Vanaf mijn 7de (!) was het al duidelijk waarvoor ik in de wieg was gelegd: Zingen! De kracht, vrijheid en zelfverzekerdheid die je voelt als je je op deze manier kan uiten, dat wil ik iedereen meegeven. Ruim 15 jaar ben ik actief als professioneel zangeres, zangcoach & vocal coach. Ik heb voor verschillende grote opdrachtgevers gewerkt waaronder ‘I Can See Your Voice’ België en ruim 2000 mensen geholpen met het ontwikkelen van hun unieke stemgeluid. Haal jij al het maximale uit jouw stem?

Nachtegaaltjes van Bleiswijk

Ik ben in 1988 geboren in Berkel en Rodenrijs van een Friese vader en een Drentse moeder en op mijn 14e verhuisd naar het multiculturele Rotterdam.

Muziek is voor mij alles, vooral muziek die door mijn ziel heen boort, het moet raken en dat gebeurt bij mij vaak in de muziekstijlen, RNB, Soul, Gospel en Latijns Amerikaans.

Om die reden was de verhuizing naar Rotterdam een groot avontuur omdat deze muziekstijlen veel meer aanwezig zijn in de grote stad.

Over-Nanda-Historie

Het begon bij een RNB zang cursus

Het begon bij een RNB zang cursus gegeven door Boney M zangeres Denise Wijngaarden, naar 80 theatervoorstellingen per jaar met assistent regisseur Jandino en uiteindelijk afgestudeerd aan de Albeda muzikant-producer opleiding met mentor Shirma Rouse en deelde ik het podium met de Ladies of Soul, Oleta Adams, Sam Smith en was ik te zien bij DWDD, RTL Late Night & Koffietijd.

Met deze bak aan ervaring en het ontwikkelen van mijn eigen zang-methode geïnspireerd op het Estill Voice Training System kan je bij mij terecht voor zangles en stemcoaching, op onze locatie in Rotterdam, maar ook online!

Zangstudio Nanda Akkerman

Ik heb heel wat zangcoaches in mijn carrière meegemaakt. Wat ik vaak opmerkte is dat niet iedereen het persoonlijke contact kan maken met een leerling, niet bereid zijn om de ‘extra mile’ te gaan en zichzelf laten shinen.

Dat is niet zo mijn ding.

Daarom heb ik in 2012 Zangstudio Nanda Akkerman opgericht, een zangschool waar zangles en stemcoaching wordt gegeven aan zangers en sprekers met ambitie die met een boost van zelfvertrouwen op het (online) podium willen staan.

Over-Nanda-Akkerman

Werken met je stem

Wat ik zo mooi vind aan het werken met je stem is dat je niet alleen lekker gaat klinken, maar ook bewust wordt van hoe je denkt. Je komt jezelf tegen, maar dit keer is dat niet confronterend, maar juist bevrijdend. Het is niet alleen zangles en stemcoaching, het is ook gaan en staan voor wie je bent. Door het werken aan je stem transformeer je naar een zelfverzekerd mens die geen angst meer kent voor het podium en aan de schaamte voorbij gaat over wie je diep van binnen bent.

Ben je nieuwsgierig geworden en kan je stiekem eigenlijk niet wachten?

Download hier mijn 7 gratis zangtips

Meer over mij

Mijn favoriete bezigheden zijn natuurlijk zingen, dansen en muziek maken, maar daarnaast kijk ik ook graag documentaires, hou ik van goede gesprekken en wil ik regelmatig chocolade kaneel amandelen in mijn kast hebben staan.

Leuke weetjes:

Eén van mijn favoriete optredens was in de Heineken Music Hall (inmiddels Afas Live) tijdens het Linda Kippenvel concert. Met ons koor eindigden wij de show samen met zangeres Berget Lewis en het nummer I’m every woman.

Het dak ging eraf, confetti uit het plafond en de volle zaal in overgave zwaaien met twee lange armen van links naar rechts. Fantastisch moment! Dat vergeet ik nooit meer.

Estill Voice Training System

Ik heb vroeger stembandproblemen gehad. Ik was nogal een ‘schreeuwlelijk’ met verstoppertje spelen 😉 Na een theatertour moest ik onder het mes vanwege een kleine poliep op mijn rechter stemband en heb ik jarenlang gedisciplineerd gewerkt aan mijn stem onder begeleiding van meerdere zangcoaches.

Ik ben o.a in training geweest bij zangpedagoog Helga Westmark van het Estill Voice Training System en heb ik in deze zangmethode master level 1 gehaald. Ik gebruik veel vanuit deze zangmethode, maar ben ook bekend met Complete Vocal Technique, de Lichtenberg methode, de klassieke zang methode en Stembevrijding.

Over-Nanda-Akkerman
over-nanda-mijn-inspiratie-song-diepvanbinnen-nieuw_

Mijn inspiratie

Mijn inspiratie haal ik uit Engelstalige soul, rnb en gospel muziek, maar luister ook graag naar Portugees/Spaanstalige muziek. Ik heb voor mijn afstuderen ook een Nederlandstalig album gemaakt, genaamd Horizon.

Op het moment schrijf ik een nieuwe e.p waarin ik Nederlandstalig zing. Van deze e.p is een nieuwe song uit genaamd DIEP VAN BINNEN onder mijn artiesten naam NANDA. Deze is te vinden op Spotify.

Muziek maken

Ik voel me het meest chill wanneer ik schrijf en muziek maak. Vanaf mijn 10e heb ik meer dan 30 dagboeken volgeschreven.

Ik schrijf mijn liedjes d.m.v improvisatie. Ik kan tijdens het koken een idee krijgen, out of the blue. Ik pak mijn telefoon, doe recorder app aan en neem de melodie met tekst meteen op.

Indien ik na twee dagen nog steeds de emotie van mijn idee terug hoor, weet ik dat ik een goede song heb.

Over-Nanda-Akkerman-2

Mijn geloof

Ik geloof in God. Ik heb prachtige persoonlijke ervaringen die mij een gevoel van grounding geven.

Ik ga niet meer naar de kerk, maar mediteer regelmatig en houdt zoveel mogelijk een gezonde levensstijl aan. (dat hoort voor mij bij het geloof)

Behalve als ik word uitgenodigd voor een verjaardag of BBQ. Dan ga ik haha.

Ben je enthousiast geraakt en heb je zin om te zingen?

Download hier mijn 7 gratis zangtips


Met Shirma Rouse in het theater


Selfie met Diggy Dex tijdens de Songwriting Sessions


Met Keith John (achtergrond zanger Stevie Wonder) tijdens North Sea Jazz met zangeressen Maya Christina en Anne Fay


Met Sabrina Starke tijdens de WOO in Lantaren Venster


Met Adlicious tijdens een optreden in Den Haag


Met zangeres Oleta Adams in Waalwijk