IN DIEP VERTROUWEN ZINGEN

Hey daar superster, wat leuk dat je interesse hebt in het RNB KOOR. Helaas is het RNB KOOR (tijdelijk) gestopt. Dit komt door diverse omstandigheden waaronder zoals je mogelijk vermoed Corona. Wel bied ik nog (online) privé zanglessen aan, dus geheel coronaproof kan ik je helpen met het ontwikkelen van je zangstem. Download hier de 7 gratis zangtips, wil je direct een losse les boeken of meer informatie, mail me dan even op zangstudio@nandaakkerman.nl. Keep in touch X

Alleen wanneer je met diep vertrouwen zingt, vindt je jouw ware ik

We weten dat je heel graag zingt en dit het liefst doet met muziek die door je ziel heen boort. Je hebt ervaring met zingen omdat je hebt gezongen in je kerkkoor of vroeger op school. Je zingt zachtjes in je huis (want de buren mogen het niet horen ) en keihard in je auto, want daar ben je helemaal op je gemak!

Maar eigenlijk wil je meer.........

Je bent het zat dat je jezelf zo aan het inhouden bent

Je bent het eigenlijk zat dat je jezelf zo aan het inhouden bent. Je bent jezelf aan het verstoppen voor de rest van de wereld. En zingen is voor jou zo een fijne creatieve uitlaatklep, maar niemand anders mag het horen en diep van binnen houdt dat je tegen.

Je weet dat je daardoor eigenlijk niet compleet jezelf kan zijn.

Wat als je gewoon lekker in je vel wilt zitten? Dat je jezelf op de eerste plaats zet?

Is dat geen goud? Dat je gewoon weet wat je moet zingen en hoe je moet zingen. Zonder enige vorm van schaamte of ongemakkelijk zijn. Gewoon vrij en moeiteloos. Je weet hoe blij je bent als je zingt, waarom dan niet vaker?

Wist je dat de beste zangers zichzelf hebben ontwikkeld in een koor?

Wist je dat de beste zangers zichzelf eerst hebben ontwikkeld in een koor? Dit gebeurde vaak tijdens kerkdiensten waar veel van de goede zangers die wij kennen zijn opgegroeid. Denk aan Aretha Franklin, Mariah Carey, Luther Vandross maar ook Berget Lewis, Trijntje Oosterhuis en Shirma Rouse.

Het zingen in een koor zorgt ervoor dat je gelijk meezingt met een groep.  Je hebt minder tijd om jezelf in de weg te zitten. Je gaat gewoon met de MAGIC van de groep mee en al doende begint jouw stem lekker te klinken en sta je in de kortste tijd stralend op een podium.

Vindt jouw unieke krachtige stem in het RNB KOOR!

We zijn een energiek koor dat nooit stil staat. Zingen gaat altijd makkelijker wanneer je beweegt. Je gaat vanuit het hoofd in het hart. Want vanuit het hart maak je de mooiste klanken.

Wij geloven dat de stem een goede raadgever is. Het gebruiken van de stem maakt je bewust van hoe je denkt en hoe je je voelt. Dat is een mooi proces die je zelfbewust maakt. En mocht jouw zelfbeeld onbewust negatief zijn dan kan je deze omturnen naar iets positiefs. Zingen is daar een prachtige tool voor.

Zingen als tool voor het opbouwen van je zelfvertrouwen

Zingen kan soms een pittige bezigheid zijn. Je komt jezelf soms keihard tegen. Die stem klinkt niet, je staat er niet lekker bij, iedereen kijkt naar je, iedereen hoort het wanneer je fout gaat. Dan kan je denken, ik loop er lekker voor weg of je gebruikt het om te ontwikkelen.

 • Je wilt namelijk de ruimte nemen
 • sterker in je schoenen staan
 • Je stem laten horen en jezelf laten zien. Gewoon zoals je bent.

Loving your voice means loving who you are

Dit is één van de quotes die Nanda Akkerman vaak gebruikt in het geven van haar zanglessen. Door zingen kom je zo dichtbij jezelf, inclusief alles wat je niet leuk vindt aan jezelf. En nu kan je jezelf aan de buitenkant veranderen, maar wie je van diep van binnen bent niet. Zonder deze nare gedachtes ben je gewoon zoals je bent.

Gebruik het werken aan je stem en het accepteren van je stem als een tool om jezelf te accepteren.

Niet te geloven dat ik dit doe

Ik heb eindelijk swingende zangles waar ik mijn zangtechniek en zelfvertrouwen om voor publiek te zingen een boost kan geven. Ik vind zingen echt heerlijk. Het geeft me onverwachts veel kracht.

Ik kan er mijn ei echt in kwijt.

Kathy

 • Zingen is je ding!
 • Je houdt je in, maar droomt van een plek waar je jouw unieke stemgeluid vindt en sterk in je schoenen staat
 • In een groep, want de beste zangers zijn begonnen in een koor. (en jezelf stiekem een beetje verschuilen 😉 )
 • Zingen vanuit bewegen en als tool voor het opbouwen van je zelfvertrouwen

Jouw ervaring als je zingt in het RNB KOOR

 • Je zingt en danst op swingende songs
 • Je ontwikkelt een muzikaal gehoor
 • Je ontwikkelt een beter stemgebruik

Jouw sexy benefits

 • Je doet en durft meer
 • Minder stress = meer ontspanning
 • Vrienden voor het leven en all smiles 😉

Als je jouw stem accepteert, accepteer je ook jezelf.

En daarom is zingen in een koor ook zo goed. Wanneer we allemaal mensen zijn met een diep zelfvertrouwen maken we de wereldje een stukje mooier. Samen zingen maakt het gelukshormoon vrij. Het is heerlijk om te doen en geeft je zoveel meer dan dat je denkt.

Zingen is het best bewaarde geheim om je leven een boost te geven. Don't wait to long.
This is it.

Nu vraag je je vast af, wie gaat mijn ogen laten stralen en mijn stem uit de schaduw halen?

Here we are!

Nanda is succesvol inspirerend zangcoach & zangeres en stond op het podium met de Ladies of Soul, Oleta Adams & Sam Smith. Haar bedrijf heet Zangstudio Nanda Akkerman, waar er RNB zangles wordt gegeven aan gedreven zangers die met een boost van zelfvertrouwen op het podium staan. Voor het koor doet zij het project management en maakt samen met zangcoach Shirley de arrangementen. Door samen te zingen komen we in de buurt van in haar ogen een ideale wereld.

Shirley is een enthousiaste, met all round skills zangcoach & zangeres. Bekend van de vocal group Adlicious waarmee ze deel nam aan X-factor. Shirley is begonnen als backing vocalist bij o.a. Kyteman  & Extince en doet op heden de vaste backings voor Carolina Dijkhuizen. Voor het koor geeft zij de zanglessen en bereid de groep voor op optredens. Als je in je optredens samenwerkt, elkaar aanvult en elkaars energie overneemt wordt een optreden van een groep pas echt een groepsoptreden.

onze oefencirkel

We werken met een oefencirkel die ervoor zorgt dat je relatief weinig thuis hoeft te oefenen, de liedjes makkelijk in je hoofd krijgt en ook nog eens snel podium ready bent.

Weinig tijd om na te denken, gewoon lekker doen en vooral veel lachend zingen en daardoor zonder dat je het opmerkt

 • je stem goed gaat gebruiken
 • vol zelfvertrouwen je ding doet
 • stralen als een crazy (singing) person

We zingen swingende RNB muziek uit de jaren 80 en 90 en werken in de lessen aan:

 • lekker klinkend meerstemmig zingen
 • zangtechnische onderbouwde kennis gericht op RNB zang
 • werken met zijn allen toe naar kick ass optredens

Over het koor! testimonials

Photo's

Video's

Opbouw van een les

Song: Don't mess with my man - Lucy Pearl

Echte ervaringen over de proefles

 • Om de twee weken les. Ook te combineren met privé zangles
 • Makkelijk te combineren met werk en gezin.
 • Waardevolle investering in jouw stem, geluk en gezondheid

Jazeker. Voor alles is een eerste keer dus ook voor jou! Ervaring is geen vereiste, muzikaal gehoor, enthousiasme en zin om te bewegen op muziek? Gewoon doen! Bij vragen? Bel gewoon even x 

Onze ruimte is groot genoeg om op gepaste afstand te zingen. Wanneer een koorlid of een vocal coach klachten heeft, blijft diegene thuis. Je hebt de mogelijkheid om je handen te desinfecteren en we groeten elkaar met een dansmove. Zingen is gelukkig heel gezond.  Het is wetenschappelijk bewezen dat zingen goed is voor het immuunsysteem. Je gaat vaak weer blij en uitgerust naar huis. 

Sinds september zijn we verhuisd naar het fantastische mooie nieuwe pand van Theater Zuidplein. De metro richting de Akkers of Slinge vanaf CS stopt naast de deur. Het pand kan je niet missen. Parkeren is gratis na 18.00 uur in de zone 201. In het theater kan je  lekker eten en er zitten leuke nieuwe restaurantjes en koffietentjes in de buurt. 

De lessen zijn op maandagavond om de week op Rotterdam Zuid. Het begint om 20.15 en eindigt om 21.45. Een heerlijk begin van de week! De exacte data ontvang je bij aanmelding.

Het is goed om bij zoveel mogelijk koorlessen aanwezig te zijn, zodat je er het meeste rendement uit kan halen, maar als je een keer niet kan, geen punt. We vinden het niet erg als je een keer wat minder in je vel zit of je etensbakje meeneemt. Door er te zijn, haal je het beste uit je stem. Het inhalen van groepslessen of restitutie van het lesgeld is niet mogelijk. De groep en de zangcoach kunnen mogelijk wel besluiten om een les te verzetten.

De koorleden zijn tussen de 20 en 40 jaar oud. Mocht jij  boven of onder die leeftijd zitten, maar toch dit koor helemaal te gek vinden nodigen we je alsnog uit om aan te melden.

Onze proefles is eenmalig €35 euro

We hebben er een tijdje over nagedacht hoe het koor zo goed mogelijk te organiseren.  Waarbij het haalbaar is om de lessen goed te volgen naast werk en gezin, er voldoende rendement kan worden gehaald uit de lessen en dat de groep naar elkaar toe groeit. We vinden samen zingen en een fijne sfeer heel belangrijk. Juist omdat we elkaar om de twee weken zien, willen we graag dat je lang genoeg bij ons bent om je te leren kennen en je te helpen jouw unieke krachtige zangstem te vinden.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0