Site Loader

Het Succesverhaal van artiest Abee

Abee is een singer songwriter en één van mijn eerste leerlingen bij Zangstudio Nanda Akkerman. Bijzonder meisje met bijzonder talent. Altijd erg eigen geweest en in mijn optiek slechts een kwestie van tijd voordat het grote publiek haar zou leren kennen. We hebben elkaar een paar jaar niet gezien en toen kwam ze terug.

Nieuw haar, nieuw geschreven muziek, een publishing deal als songwriter, onderdeel van een dance duo Mike Rogers en de wens om middels online zangles opnieuw haar stem en performance te ontwikkelen naar een volgend niveau.

Afgelopen anderhalf jaar has been quite a journey voor Abee. We moesten wat stappen terug doen vanwege gezondheidsproblemen. Het lijf werkte niet mee en juist die hebben we zo nodig als we zingen. In mijn werk als zangcoach weet ik dat het op sommige momenten geen zin heeft om te pushen. We kunnen zangtechnieken toepassen, maar wanneer de persoon niet ok is, is vaak een nog niet volledig getrainde stem ook niet ok. We moesten werken met wat we hadden.

  • Soms dansend beginnen en het lijf losmaken
  • Soms simpele yoga oefeningen die de schouders en nek losmaken
  • Soms zingen vanuit een vrije klank, in plaats vanuit zangtechnische kennis
  • Soms veel bewegen, soms zittend zingen
  • Soms alleen praten ter inspiratie en nieuwe richting bepalen

Bovenstaande oefeningen zorgen ervoor je weer terug komt bij de basis

Bovenstaande oefeningen zorgen ervoor je weer terug komt bij de basis. Je eigen geluid. Je eigen stem. Dit helpt wanneer je gestresst bent of in een onzekere tijd leeft. Wat goed is voor je lijf is vaak ook goed voor je stem.

Ik moet zeggen Abee, dat ik heel trots op je ben. Je overwint je angsten, durft te groeien waar je moet groeien en pakt alles aan wat nodig is. Ik heb het geluk dat ik veel van je muziek heb mogen horen in het beginstadium en ik denk dat heel wat mensen het net zo leuk en tof gaan vinden als ik!

Haar nieuwe release Way Up is online op Spotify! Stream, deel, like and the whole shebang!

Up for more!