Zangcoach Rotterdam

Mijn naam is Nanda Akkerman, professioneel zangeres en zangcoach in Rotterdam. Ik ben in 1988 geboren in Berkel en Rodenrijs van een Friese vader en een Drentse moeder en op mijn 14e verhuist naar het multiculturele Rotterdam. In deze stad kon ik mij verder ontwikkelen als zangeres en zangcoach. Muziek is voor mij alles, vooral muziek die door mijn ziel heen boort, het moet raken en dat gebeurt bij mij vaak in de muziekstijlen, RNB, Soul, Gospel en Latijns Amerikaans. Om die reden was de verhuizing naar Rotterdam een groot avontuur omdat deze muziekstijlen veel meer aanwezig zijn in de grote stad. 

zangcoach rotterdam nanda akkerman

Melodie en ritme stroomt door mijn anderen heen. Van nature ben ik een performer. Ik ben niet bang voor het podium. Ik zie het als een plek om te connecten.

Het begon bij een RNB zang cursus gegeven door Boney M zangeres Denise Wijngaarden, naar 80 theatervoorstellingen per jaar met assistent regisseur Jandino en uiteindelijk afgestudeerd aan de Albeda muzikant-producer opleiding met mentor Shirma Rouse en deelde ik het podium met de Ladies of Soul, Oleta Adams, Sam Smith en was ik te zien bij DWDD, RTL Late Night & Koffietijd. Met deze bak aan ervaring en het ontwikkelen van mijn eigen zang-methode geïnspireerd op het Estill Voice Training System kan je bij mij terecht voor zangles en stemcoaching, op onze locatie in Rotterdam, maar ook online! 

Ik heb heel wat zangcoaches in mijn carrière meegemaakt. Wat ik vaak opmerkte is dat niet iedereen het persoonlijke contact kan maken met een leerling, niet bereid zijn om de ‘extra mile’ te gaan, alleen voor het geld en zichzelf laten shinen. Dat is niet zo mijn ding.

Daarom heb ik in 2012 Zangstudio Nanda Akkerman opgericht, een zangschool waar zangles en stemcoaching wordt gegeven aan zangers en sprekers met ambitie die met een boost van zelfvertrouwen op het (online) podium willen staan.

Toen ik zeker wist dat ik wilde zingen gaf ik me op voor een talentenjacht op school. Ik had het aan niemand verteld tot een dag van tevoren aan mijn moeder. Die ging zich er natuurlijk mee bemoeien en ging gelijk shoppen zodat ik er goed uit zou zien. (lekker mutsje wel) Ik won de eerste prijs met het nummer ‘How come you don’t call me’ versie Alicia Keys

Wat ik zo mooi vind aan het werken met je stem is dat je niet alleen lekker gaat klinken, maar ook bewust wordt van hoe je denkt. Je komt jezelf tegen, maar dit keer is dat niet confronterend, maar juist bevrijdend.  Het is niet alleen zangles en stemcoaching, het is ook gaan en staan voor wie je bent. Door het werken aan je stem transformeer je naar een zelfverzekerd mens die geen angst meer kent voor het podium en aan de schaamte voorbij gaat over wie je diep van binnen bent. 

Download hier mijn 7 gratis zangtips

Meer over Nanda - Zangcoach Rotterdam

Mijn favoriete bezigheden zijn natuurlijk zingen, dansen en muziek maken, maar daarnaast kijk ik ook graag documentaires, hou ik van goede gesprekken en wil ik regelmatig chocolade kaneel amandelen in mijn kast hebben staan. 

Nog wat leuke weetjes:

Eén van mijn favoriete optredens was in de Heineken Music Hall (inmiddels Afas Live) tijdens het Linda Kippenvel concert. Met ons koor eindigden wij de show samen met zangeres Berget Lewis en het nummer I’m every woman. Het dak ging eraf, confetti uit het plafond en de volle zaal in overgave zwaaien met twee lange armen van links naar rechts. Fantastisch moment! Dat vergeet ik nooit meer.

zangcoach rotterdam nanda akkerman eric van nieuwland islemunda rotterdam

Vroeger heb ik stemband problemen gehad. Na een theatertour moest ik onder het mes vanwege een kleine poliep op mijn rechter stemband. Jarenlang heb ik gedisciplineerd gewerkt aan mijn stem onder begeleiding van meerdere zangcoaches. Ik heb mijn master level 1 gehaald in het Estill Voice Training System bij zangpedagoog Helga Westmark. Ik gebruik veel vanuit deze zangmethode, maar ben ook bekend met Complete Vocal Technique, de Lichtenberg methode en de klassieke zang methode. Inmiddels alweer 10 jaar klachtenvrij. 

zangcoach rotterdam nanda akkerman horizon zangeres

Mijn inspiratie haal ik uit Engelstalige soul, rnb en gospel muziek, maarluister ook graag naar Portugees/Spaanstalige muziek. Op het moment schrijf ik een nieuwe e.p waarin ik Nederlandstalig zing. Ik heb voor mijn afstuderen ook een Nederlandstalig album gemaakt, genaamd Horizon. Zingen in je moerstaal. Dat vond ik vroeger dodelijk saai, maar nu accepteer ik dat zingen ook lekker makkelijk mag zijn.

Wanneer ik muziek maak voel ik me het meest relaxed. Vanaf mijn 10e heb ik meer dan 30 dagboekjes volgeschreven. Schrijven houden mijn gedachten op een rijtje. Mijn notities staan vol met anekdotes, quotes en songteksten. Ik kan tijdens het koken out of the blue een idee krijgen voor een melodie. Ik pak mijn telefoon, doe de recorder app aan en neem op. Indien ik na twee dagen nog steeds de emotie van mijn idee terug hoor en de melodie blijft hangen, weet ik dat ik een goede song heb.

Ik geloof in God. Ik heb prachtige persoonlijke ervaringen die mij een gevoel van grounding geven. Ik ga niet meer naar de kerk, maar mediteer regelmatig en houdt zoveel mogelijk een gezonde levensstijl aan. (dat hoort voor mij bij het geloof) Behalve als ik word uitgenodigd voor een verjaardag of BBQ. Dan ga ik 😉 haha

Download hier mijn 7 gratis zangtips

Throwback

zangcoach rotterdam diggy dex songwriting

Selfie met Diggy Dex tijdens de Songwriting Sessions

Met Shirma Rouse in het theater 

zangcoach rotterdam north sea jazz anne fay kops

Met Keith John (achtergrond zanger Stevie Wonder) tijdens North Sea Jazz met zangeressen Maya Christina en Anne Fay 

Met Sabrina Starke tijdens de WOO in Lantaren Venster 

zangcoach rotterdam adlicious jordan roy

Met Adlicious tijdens een optreden in Den Haag

zangcoach rotterdam nanda akkerman oleta adams

Met zangeres Oleta Adams in Waalwijk 

Ik wil zangles

START MET BETER ZINGEN

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0